Image Alt
meuk om te lezen

Motomeuk

Motorrijles Het Sprookje deel 1

Motorrijles, Waar zullen we beginnen met ons verhaal even denken… Oke. Elk goed sprookje begint met: er was eens. dus laten we met ons verhaal dan ook maar daarmee beginnen, want tenslotte rijden op een motor is als een sprookje. Zeker als je net begint. Het lijkt allemaal nog ver weg voordat je als een heuse badass de weg op mag en je kunt genieten van je verworven skills op de motorfiets.

Ok lets start the story and cut the crap!

Er was eens een jongeman en kreeg het idee om zijn motorrijbewijs te halen, Het idee om de motorrijbewijs te halen kam natuurlijk niet uit de lucht vallen. De redenen waarom komt door een aantal stoere buddies, of beter gezegd bro’s! De bro’s hadden hun rijbewijs al en maakte de mooiste avonturen mee in landen hier ver vandaan, maar ook gewoon in onze eigen kikkerlandje! De jongeman in kwestie kon uren luisteren naar de verhalen van zijn bro’s. Daarom kreeg de jongeman heel veel zin om daar ook eens aan deel te nemen.

De jongeman besloot om eens een proefles motorrijden te nemen bij Safety in Houten. Al wachtende op zijn eerste ervaring. Raakte de jongeman op zijn werk niet uitgepraat over motorrijden. Zijn collega, een lieve blonde prinsesje  raakte door zijn verhalen ook gevat door het motorrij-virus. Het blonde prinsesje wilde de jongeman graag vergezellen: om zo samen het motorrijden te leren.

Samen gingen ze vol goede moed naar de rijschool toe. Niet wetende wat ze moesten verwachten. Beiden hadden nog nooit op een motor gezeten, maar door de verhalen die de bro’s vertelden over motorrijlessen. Wisten de jongeman en het lieve blonde meisje nog steeds niet wat ze te wachten stond!
Safety in Houten boodt eerst aan om een proefrijles te nemen waardoor de jongeman en het blonde prinsesje konden wennen aan de motor en de rijschool aan de jongeman en het blonde prinsesje. Natuurlijk is dit een goede manier om in te schatten of biker wannabe verborgen talent heeft voor het motorrijden. Of dat er toch nog wel wat meer lesjes voor nodig zijn.

Zowel de jongeman als blonde prinsesje waren geen natuur talenten en dit bleek dan ook in de proefrijles. Gelukkig hoefde zij zich geen zorgen te maken, want de rijschool beschikte over de nodige motorrij-tovenaars die het vak van motorrijden prima een ander zouden kunnen aanleren. De leraren in kwestie waren Dick en Roland.

Elke week oefende de jongeman en de blonde prinses samen met Dick of Roland de oefeningen voor AVB. Zo gezegd is niet zo gedaan! het was wennen geblazen: aan de motorfiets, theorie en slecht wegdek. Met bloed, zweet en tranen, maar vooral ook met een hoop humor. Leerde de jongeman en het blonde prinsesje. Stapje voor stapje…het motorrijden onder de knie te krijgen.

Weten hoe het afloopt? Lees dan deel 2

Overigens zijn Dick en Roland erg foto geniek, zoals je kunt zien op deze foto!.

 

BEDRIJF & CONTACT

Motomeuk.nl | Motorshop
KVK: 81965028 BTW-ID: NL003629785B56 https://www.facebook.com/MotoMeuk/ info@motomeuk.nl