Image Alt

Motomeuk

Motorrijbewijs gehaald – wat nu?

Motorrijbewijs gehaald en wat doe je dan? Naast alle spullen die je nodig hebt, zoals een motorhelm, jas, broek, laarzen en van die coole facemask van motomeuk is het van belang dat je ook een motor hebt om op te rijden.

Een motor kopen is heel persoonlijk. Je kunt kiezen voor een stoere racer of een cool ogende cruiser met een toffe uitstraling, het is jouw keuze. Belangrijk is dat je heel goed beseft dat je vooral prettig moet voelen op de motor die je wilt kopen en dat de motor ook bij je past. Ik zelf ben bijna 200 kilo en ik pas echt niet op een racemotor zoals Valentino Rossi die heeft. Let daarom dus goed op dat de afmetingen kloppen, de afstand naar het stuur comfortabel aanvoelt en dat je beide voeten plat op de grond kunt zetten.

Je mag alle motorfietsen besturen met je motorrijbewijs en de categorie A, maar of dat verstandig is om te doen is een tweede. Ook al is de verleiding heel groot koop niet direct een motor met heel veel vermogen, dat kreng gaat jouw beginnersfouten afstraffen met de snelheid van het licht en voor je het weet lig je met je bakkes ongewild asfalt te happen. Je kunt beter beginnen met een motor die wat vergevingsgezinder is en die bijdraagt aan het opbouwen van rijervaring. Geloof me dat is nog leuker ook, want asfalt happen is iets wat niet bij mij in de top tien lijst staan van leuke dingen die je op een motor kunt doen.

Kosten

Motorrijbewijs

Motorrijbewijs en motorrijden

Je hebt je spaarrekening geplunderd en hebt een mooie, degelijke motorfiets gekocht. Dan ben je er nog niet, hou er rekening mee zeker als beginner dat je waarschijnlijk een duurdere verzekering nodig hebt, daarnaast kunnen de kosten voor kleding, accessoires ook aardig oplopen. Gelukkig heb je bij Motomeuk in ieder geval voor weinig geld een paar hele coole items die het motorrijden nog leuker maken.

Je hebt natuurlijk ook onderhoud aan je motorfiets, nu kun je zelf knutselen aan je motor en dat is zeker leuk, check dit youtube kanaal maar eens van RBM.  Maar als beginner zul je afhankelijk van je motor ook vaak afhankelijk zijn van garages, monteurs of vrienden hou daar rekening mee. Een Harley kost in onderhoud gewoon veel meer dan bijvoorbeeld een Honda of Yamaha. Wel is zelf sleuten aan je motorfiets een leuke hobby en het levert je veel genoegdoening op als je het ook op de correcte manier voor elkaar krijgt.

 

Veiligheid

Het allerbelangrijkste is dat je veilig en verantwoord met je nieuwe motorfiets en rijbewijs de weg op gaat. Je hebt rijles gehad en daar is als het goed is heel veel aandacht besteed. Wij geven je mee dat je in ieder geval moet opvallen in het verkeer, want je bent als motorrijder nou eenmaal kwetsbaar met al die koekblikken om je heen. Hou er rekening mee dat andere deelnemers aan het verkeer dus fouten kunnen maken, terwijl je dit niet altijd in de gaten hoeft te hebben. Je hebt immers nog maar net je motorrijbewijs, dus je zal al doende ervaring op doen. Motomeuk heeft in ieder geval genoeg artikelen in de store om je te laten opvallen in het verkeer waardoor je dus veiliger en beter kunt deelnemen aan het steeds drukker wordende hedendaagse verkeer.

Safe travels, rij vooral elke dag and have fun!

Team Motomeuk

 

 

 

BEDRIJF & CONTACT

Motomeuk.nl | Motorshop
KVK: 81965028 BTW-ID: NL003629785B56 https://www.facebook.com/MotoMeuk/ info@motomeuk.nl