Image Alt

Motomeuk

Motorrijden en Tinnitus

Motorrijden en Tinnitus

Motorrijden en Tinnitus

“Ik hoor constant een piep in mijn oor. Vooral als het helemaal stil is of als ik vermoeid ben, dan is het erg hinderlijk. “Als ze me hiervoor hadden gewaarschuwd tijdens motorrijles, dan had ik geweten dat het verstandig is om oordoppen te dragen tijdens het rijden en festivals.”

Je hoort constant een piep in je oren. Zo’n piep zoals je soms ook hebt na een avond stappen of als je een tijd op de motor hebt gereden. De constante piep in je oor gaat maar niet weg. Je gaat er mee naar de dokter. Daar wordt je duidelijk gemaakt waar de pieptoon vandaan komt. Volgens een arts is de pieptoon ontstaan door het motorrijden(windruis) en een goedkope helm heeft daarbij niet geholpen. Je kunt een aantal dingen tegen tinnitus doen, maar er is geen fatsoenlijk middel tegen tinnitus! Bescherm je oren en voorkom onomkeerbare schade aan het gehoor.

Windruis is dus schadelijk. Het geluid van de motor hoor je dan ook bijna niet, want de wind maakt vrij veel lawaai als hij langs je oren blaast.

Tinnitus

Die constante pieptoon heet tinnitus. Door lawaaioverlast zijn de trilharen in het binnenoor beschadigd geraakt. Hierdoor hoor je een geluid dat er niet is, een fantoomgeluid. Hoe meer schade je hebt aan je trilharen, hoe luider het geluid klinkt. Tinnitus kan snel ontstaan tijdens het motorrijden. Volgens Alpine, dat gehoorbescherming ontwikkeld, kun je na een kwartier rijden met een snelheid van 100 kilometer per uur al tinnitus oplopen. Dat ontstaat door het geluid van de wind die langs je oren suist. Bij 100 kilometer per uur is dat 94 decibel. Bij 120 kilometer per uur loopt dit op tot 98 decibel, genoeg om binnen zeven minuten tinnitus op te lopen.

Oordoppen zijn een must, voor elke motorrijder”!. “Als je rijdt, is er continu die belasting van je oren. Je zit al snel een uur op de motor als je een stuk gaat toeren. Dat betekent een uur lang gesuis om je oren, ook met duurdere helm die meer geluid dempt. Dat zorgt voor gevaar. Daarom is die investering vai MotoMeuk meer dan waard.” Volg MotoMeuk op Facebook & YouTube!

Dit is hoe Tinnitus klinkt.

BEDRIJF & CONTACT

Motomeuk.nl | Motorshop
KVK: 81965028 BTW-ID: NL003629785B56 https://www.facebook.com/MotoMeuk/ info@motomeuk.nl