Image Alt

Motomeuk

Motorrijles Het Sprookje Deel 5

Wanneer mag ik weer? Denkt de jongeman, vol enthousiast na het behalen van zijn AVB examen. Pas 3 april weer balen hoor.. dit komt natuurlijk door de prinses, die moet doordeweeks zo nodig werken. Terwijl prinsessen eigenlijk helemaal niet hoeven te werken daar hebben ze onderdanen voor normaliter… Echter de prins waarmee ze samen in een kasteeltje woont is erg progressief ingesteld en vindt dat ook prinsesjes best kunnen werken. Dus tja de jongeman moet dus geduld hebben en ook hij is genoodzaakt om af en toe eens te werken, dus les op zaterdag bij Rijschool Safety in Houten is ok ook in zijn schema.

Wat gaat er nu gebeuren, na uren en uren pylonnen en moeilijke trucs uitgevoerd te hebben op de motor, wat houdt dat AVD nu in? Gaan we dijkjes rijden of naar een mooi kroegje ergens aan de lek? Gaan we lekker los op de motor 1,5 uur lang? Tenslotte hoe moeilijk kan het zijn de jongeman had immers allang zijn auto rijbewijs dus in het verkeer rijden is toch piece of cake?

Nou daar kwam de jongeman achter, de les begon iets later. Dick wilde de rit gaan filmen met zijn GoPro en de techniek en Dick wilde beide andere dingen volgens mij want de les liep hierdoor enorm uit. Dick heeft dat goed gemaakt later door ons wat extra tijd in de file te laten staan op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht, wat op zich ook een hele ervaring is op de motor.

Trouwens het filmpje is terug te vinden op het Youtubekanaal van Safety om onze avonturen te bekijken klik hier.

De jongeman en prinses waren er klaar voor en mochten lekker gaan rijden met instructeur Dick, heerlijk de prinses voorop en de jongeman erachter op naar wat komen ging. Dick gaf zo hier en daar instructies en ze reden heerlijk weg klaar voor een leuke les, tenslotte is de weg naar het rijbewijs toe ook iets om van te genieten.

Verhuizen en aanhangwagens

De prinses zat voorop en alles ging goed, ze reden lekker door en stopte zo nu en dan tijdig voor het overige verkeer. Tijdens de rit kwamen we erachter dat de prinses van aanhangwagens houdt en het liefst meehelpt in de verhuizing. Echter als motorijder moet je sneller, stoerder en vooral eerder handelen dan als je in een koekblik zit (auto).  Dus dat was het eerste wat prinses en jongeman beide leerde in de eerste les direct al, kijk verder voorruit, denk voorruit en let op je plaats op de weg. Dat laatste is vooral belangrijk op de snelweg zoals de jongeman al snel te horen kreeg.

De berenkuil

De jongeman wist van het bestaan af, ergens in de omgeving van Utrecht is de beruchte berenkuil, een rotonde waar menig motorrij leerling faalt zijn knipper op het juiste moment aan te zetten. Uiteraard werden het dit keer geen leuke kroegjes, dijkjes of mooie plekjes bekijken nee de jongeman en prinses mochten direct de berenkuil ervaren, man dat AVD is bikkelen zeg!!

Grappig hartje Utrecht

Het viel de jongeman op dat als je op de motor zit er veel naar je gekeken wordt en dat je dan eigenlijk drie opties hebt:

1 – Zwaai vriendelijk

2 – Maak een onvriendelijk handgebaar

3 – Negeer compleet dat er mensen naar je aan het kijken zijn

Als leerling ben je nog niet bekwaamd met de eerste 2 opties dus alles werd compleet genegeerd, tot ergenis van Dick, die het liefste ziet dat de jongeman en prinses naar iedereen zouden zwaaien. Maar goed dat komt nog wel, eerst maar eens centrum van Utrecht overleven, de berenkuil goed onder de knie krijgen en zorgen dat je ook gewoon nog blijft zitten en kan genieten van de rit zelf.

De eerste les AVD was erg leuk, maar ook direct best intensief je moet je voorstellen dat je eigenlijk direct deelneemt in intensief verkeer van Utrecht en nog niet kunt vertrouwen op automatismen die je met de auto wel hebt als je rijdt. Daarnaast is het met motorrijden zo dat je veel meer aan het rijden bent, je bent je meer bewust van wat je aan het doen bent dan in een auto, misschien ligt het aan de jongeman dat kan ook natuurlijk maar soms heb je in de auto dat je niet eens weet hoe je ergens bent gekomen omdat alles op auto-pilot gaat.

Verboden in te rijden

Onze prinses kwam erachter dat er ook in Utrecht straten bestaan waar prinsesjes niet in mogen rijden, voor de jongeman zijn er grenzen hij volgt altijd heel braaf maar dit ging hem te ver. De prinses moest er zelf ook om lachen en kwam al snel terug de straat uitgereden.

Vrachtwagenspanning

Op de terugweg werd het voor prinses nog even spannend wie er zou winnen de vrachtwagen of prinses op haar motor. Een goed leermoment. Prinses weet nu dat je vrachtwagens beter eerder in het vizier kunt hebben zodat je eerder een beslissing kunt nemen waar je uitkomt. Vrachtwagens koppen, of wegduwen is niet zo goed idee met een motor, ook niet met een auto overigens….

Hoe het afloopt? Check de video

Wordt vervolgd

 

 

BEDRIJF & CONTACT

Motomeuk.nl | Motorshop
KVK: 81965028 BTW-ID: NL003629785B56 https://www.facebook.com/MotoMeuk/ info@motomeuk.nl