Image Alt

Motomeuk

Motorrijles het sprookje Examen van de Jongeman

The Time is now! (liedje hier te vinden)

Het is mooi weer voor het motorexamen op 7 juni in het jaar 2021. De jongeman kijkt uit zijn raam en ziet: vogels, mensen, een tuin die nodig moet worden opgeknapt. De jongeman denkt: ok vandaag moet ik het laten zien. Vandaag gaan ze mij vertellen of ik deze zomer mag motorrijden. Of dat ik deze zomer nog mee op pad moet met Dick en Roland van rijschool Safety in Houten. BRAVOK, hoe zat het ook alweer? Rotondes, fuck ik ken Utrecht helemaal niet zo goed en Rotondes zijn van die dingen waar je gas moet terugnemen fuck a duck. De zenuwen beginnen op te spelen. Hij kijkt op zijn klok: het is rond een uur of zes in de morgen.

Youtube filmpjes bestuderen, nog een keertje het theorieboek doornemen hoe zat het nu met die agent en wat te doen bij wielrenners (doorrijden wordt niet als sociaal gezien) Hij neemt nog maar een bak koffie de gerustellende stem van Dick klinkt door de speakers en zijn gekke uitspraken galmen door de woonkamer heen van de jongeman. Die youtubefilmpjes zijn echt handig, dat doen die mannen goed bij Safety een aanrader om te kijken je steekt er altijd wat van op.

De jongeman wil zo graag met zijn Bro’s en de blonde prinses rijden. De blonde prinses heeft een week geleden motorexamen gedaan en haar rijbewijs gehaald en de jongeman moet de hekkensluiter zijn. De vakanties zijn al geboekt de avonturen zijn al gepland enige detail is nog dat de jongeman zijn papiertje “effe” haalt.

Gas gas!

Hij rijdt met zijn koekblik naar de rijschool toe om daar Dikkie Dik te ontmoeten slurpend aan zijn warme koffie en zijn mond vol met dropjes ( die combinatie alleen al overigens ) zo we gaan vandaag maar eens lekker op pad. Hoe gaat het? vraag Dick aan de jongeman. Nou eh wel goed, maar het voelt alsof ik naar de tandarts moet zegt de jongeman. Ah welnee joh komt allemaal goed, gewoon niet door roodlicht rijden, geen wielrenners met je motor kussen en geen extra ere rondjes rijden op de rotondes dan komt het echt wel goed zegt Dick.

Euh ok, gelukkig krijg je voor je examen altijd nog even de tijd om even weer in te komen, nou dat ging echt fantastisch lol, de rotondes gingen de mist in, de fietser had ik ook niet gezien en inhalen met 1 km verschil van een lesauto was ook geen succes. Dick brulde het uit door de microfoon, ik begrijp je niet waarom doe jou nou een rondje extra ga gewoon naar rechts man! Geef een gas gas is een les auto bijna hetzelfde als een Opel Agila. Nou lekker dan de jongeman dacht dit gaat hem niet worden dit wordt echt een 50-50.

We zijn gelukkig heel aan gekomen bij het CBR en de jongeman parkeerde zijn motor op de daarvoor bestemde plek, althans plek, er stonden nog 8 motoren maar goed hij stond er. Dick gaf nog wat tips en gaf ook gewoon eerlijk zijn mening: “Kijk jij kan gewoon rijden, alleen je denkt erover na, jij moet niet nadenken en gewoon rijden je bent toch geen meisje” Ok dacht de jongeman misschien denk ik er ook veel te veel over na, let it go en vlot want de examinator kwam al naar ons toegelopen.

Grote vent die man van het CBR

Op moment dat hij kwam aanlopen wist de jongeman het al, deze man is relaxed en houdt ook van motorrijden. Hij stelde zich voor maakte een grapje en stelde de jongeman op zijn gemak. “Hey” zei hij “hoeveel wielen heeft dat ding?” De jongeman dacht in zichzelf hij stelt een strikvraag hij heeft ook tandwielen maar hoeveel? De jongeman antwoordde “twee” en gelijk zei de examinator “En de tandwielen dan?” Hij liep lachend naar zijn auto toe, overigens de jongeman was in de veronderstelling dat dit een een lesauto zou zijn, maar in de praktijk was het gewoon een turkse pooierbak met uit het raam het koppie van Dick.

ALARM ALARM de jongeman doet examen!

We waren op weg, de eerste rotonde rechtdoor ok dat moet lukken goed kijken, gas alles op orde go! WHUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUHUUUU WTF is dat nou? dacht de jongeman.. Oh ja alarmtest eerste maandag van de maand tuulk logisch geen paniek. BRRUUUUUUUUUUUUUUU BRUUUUUUUUU BRUUUUUUUUUUUUUUU godver wat is dat nu weer? De telefoon in de jongeman zijn borstzakje ging als een malle te keer, tuulk de Duitsers komen nu net als ik rijexamen heb dacht hij bij zichzelf.  Wat er ook gebeurd ik blijf rijden, ze zoeken het maar uit.. ok een tank heeft per definitie voorrang en een straaljager is toch sneller en als er een bom gevallen is ben ik over vijf minuten toch de pijp uit. Ik ga gewoon genieten van mijn motorritje “de koekoek!” (overigens Dick heeft verstand van vogels dus als je niet weet wat een koek koek is moet je hem maar eens bellen)

De rotonde was de jongeman inmiddels ver voorbij en hij reedt op een heerlijke weg, de polders van Utrecht in. Koe hier, koetje daar, fazant, mooie zwaan op een meertje af en toe een dorpje met kruispuntjes en snelheidslimietjes, ja fuck dit is motorrijden toch!! Dat is wat de jongeman dacht en hij werd steeds relaxer als het examen zo gaat dan maakt het niet meer zoveel uit of ik slaag of niet want deze rit pakken ze mij niet meer af! Genieten werkelijk waar, heerlijke slingerdeslang bochtjes, mooi uitzicht, af en toe een mooie dame op een fiets met leuke billen (probeer dan maar eens geen target fixation te hebben) En de jongeman heerlijk op zijn motor aan het rijden.

En dan weer terug

Aan alle goede dingen komt een eind, daar doemde een snelweg op en hij moest richting Amersfoort de snelweg volgen, dat ging allemaal wel goed geen gekke dingen gewoon goed kijken en wang wapperen met die handel. Beetje doorgassen dat zien ze graag en hoppa! De terugweg ging wel door linke straatjes met dode hoeken en weggetjes van rechts, alles is wel voorbij gekomen waarvoor je ge-trained hebt en ook weer een mega rotonde, wonder boven wonder ging het goed nu, de jongeman had zijn koppie leeg en dacht er niet meer over na het ging vanzelf allemaal.

Doet tie het of doet tie het niet?

Eenmaal terug op het CBR kwam de examinator met Dick aangelopen, hoe vond je dat het ging? “Euh?” dacht de jongeman “Nou op zich wel goed, maar ik had dat bochtje beter kunnen nemen en misschien wat assertiever kunnen wezen daar” zei de jongeman. De examinator knikte dat vond ik ook, je hebt geen haast en je bleef onnodig achter die auto’s hangen.. maar anders dan dat ging alles prima. Ik zeg veel rijplezier kerel je bent geslaagd!

Yes yes yes yes! dacht de jongeman ik heb hem! Dick feliciteerde mij en wij terug naar de rijschool. Dick had beetje haast de jongeman wat minder, lekker rijden vanaf nu hij was met zijn gedachte al aan het kijken voor een toffe motor :0

Terug op de rijschool

Op de rijschool aangekomen stond Dick vol trots met zijn camera klaar en feliciteerde mij nogmaals “je bent nu een motorrijder, veel plezier”

Dick en Roland en de rest super bedankt voor de super leuke tijd bij jullie!

 

BEDRIJF & CONTACT

Motomeuk.nl | Motorshop
KVK: 81965028 BTW-ID: NL003629785B56 https://www.facebook.com/MotoMeuk/ info@motomeuk.nl