Image Alt

Motomeuk

Slot Jagtenstein

Motomeuk op een Queste naar mooie bochten Luxemburg

Queeste of queste

Een langdurige en gevaarlijke zoektocht naar een persoon, camping of een object, waarbij een vaak eenzame held of helding of een groep vrienden een opdracht krijgt om een bepaalde zaak tegen allerlei hindernissen in tot een goed einde te brengen zoals bijvoorbeeld motorrijden in België.

Zo startte onze eerste vakantietrip op de motor op 24 juni 2021 richting Luxemburg, op naar het koude bier en de gouden schnitzels van koning Eddy op Camping Le Moulin in Luxemburg.

De jongeman en prinses (voortaan Mr E en Miss M genoemd daar ze nu hun rijbewijs hebben, klik op hun naam om te weten te komen hoe) mochten mee met de koene ridders Mr B, Mr M point 2 en Mr M. Dit zijn wel erg veel M’s in het team dus sorry voor het gebrek aan originaliteit in de naamgeving.

Amper net hun rijbewijs en direct mee op een leuke trip naar Luxemburg met de mannen, hoe gaaf! Het eerste probleem was dat er motoren moesten komen om de koene Mr E en Miss M naar hun bestemming te kunnen brengen. Gelukkig hadden Mr B. en Mr M. nog twee goede renpaardjes op stal staan een leuke TDM 850 Yamaha en een Suzuki Gravity, de Suzuki Gravity is een nieuw merk maar Miss M was hier meer dan blij mee. Het type wordt later duidelijk in dit verhaal.

 

 

Baksteen rijden

Het weekend voor vertrek werd er druk geoefend met baksteen rijden, nee dat is niet een rugzak afgeladen met stenen de weg op, alhoewel dit wel zou helpen tegen de bumperklevers.. maar heeft alles te maken met de positie op de weg. Mr B. voorop aan de linkerkant van de weghelft, dan Mr. M point 2, dan Mr. E dan Miss M. en daarna Mr M. De eerste rijdt links de tweede rechts dan de derde weer links enzovoorts. Dit heeft vooral te maken met het overzien van de weg en bij het remmen niet tegen elkaar aan kunnen rijden omdat je dan naast elkaar uitkomt.  We hadden een mooie oefenrit naar de Harley dealer want Mr M point 2 had wat problemen met zijn motor, dit werd keurig opgelost door hemzelf en het team van de RBM repaircrew. Het filmpje daarover vind je hier.

Eindelijk zover

Yes, het is zover de bende van ellende mag op stap, het is nog vroeg Mr E. neemt afscheid van zijn vriendin Miss C. en rijdt omstreeks 9:30 richting Mr M point 2 en Miss M vanuit zijn kasteeltje, deze rit duurt ongeveer 5 minuten en onderweg waren geen noemenswaardige dingen gebeurd. Eenmaal aangekomen bij Mr M point 2 was het gehele huis in rep en roer. Mr M point 2 moest nog van alles doen en al snel bleek dat we 10:30 wegrijden niet gingen redden. Na een paar uur getobt te hebben reden we uiteindelijk om 12:00 uur weg richting Hazeldonk waar we Mr B. en Mr M. zouden ontmoeten om zo de Queste met elkaar tegemoet te gaan.

België

Voordat we op onze bestemming konden komen moesten we eerst door België, nu denk je wat is daar nu spannend aan, nou probeer maar eens motor te rijden daar op de snelweg met overal koekblikken om je heen met oogkleppen op en enorme kuilen in het wegdek. Mr E. had heerlijk muziek op in zijn helm en zo af en toe hoorde hij Mr M point 2 mee zingen met zijn muziek, beide hadden een setje Corda gekocht waarmee ze konden praten tegen elkaar en met Spotify stoere motormuziek konden afspelen. De weg door België was lang en met een tankstop kon de glimlach bij iedereen niet van het gezicht af, eindelijk weg, eindelijk motorrijden en weg uit de dagelijkse sleur van werken, rekeningen en overige zaken die je eigenlijk allemaal niet wilt hebben maar soms toch op je bordje krijgt. Motorrijden met je Bro’s en Sis’s is dan gewoon top om te doen.

Miss M, scheurde op haar Suzuki Gravity achter Mr E aan die heerlijk zat te genieten op de TDM, veilig tussen de Harley’s in van hun grote vrienden en ervaren motorrijders. Langzaam kwamen we steeds dichterbij onze bestemming waar de gouden schnitzels lagen te wachten in de pan. Voor hun als beginnelingen was het een hele trip door België heen en superspannend.

In de verte doemde de grens met Luxemburg op, je kon het al zien aan het asfalt, de laatste 80km hebben we binnendoor gereden om zo alvast te kunnen genieten van de dorpjes en steden op onze weg. Deze wegen in de buurt van Luxemburg en Luxemburg zelf zijn super goed en rijden heerlijk voor motorrijders.

Wordt vervolgd

 

 

BEDRIJF & CONTACT

Motomeuk.nl | Motorshop
KVK: 81965028 BTW-ID: NL003629785B56 https://www.facebook.com/MotoMeuk/ info@motomeuk.nl