Image Alt

Motomeuk

druppellader en acculader

Druppellader en Acculader verschil

Druppellader en acculader worden vaak door elkaar gebruikt. Een druppellader is in feite ook een soort acculader, maar dan gericht op een intelligente manier van laden. We leggen de verschillen tussen beide type laders uit met daarbij de opmerking dat veel laders tegenwoordig een combinatie zijn van druppellader en acculader!

DRUPPELLADER KOPEN? NAAR DE MEUKSTORE!

Druppellader en Acculader
Het grote verschil tussen een druppellader en een acculader is dat een druppellader zich richt op het intelligent (stapsgewijs) laden van de accu. Een druppellader is voorzien van speciale technologie die kan bepalen of en hoeveel lading een accu nodig heeft. Is de accu vol? Dan gaat een druppellader vanzelf over in een onderhoudsstand. Dit bevordert de levensduur van de accu. U kunt een druppellader voor langere tijd aan de accu bevestigd laten. Een acculader is meer een recht-toe-recht-aan-lader, die zich richt op het in één keer volledig opladen van een accu. Als de accu is opgeladen dient u de acculader weer los te maken.
Wanneer kiezen voor een acculader?
Een acculader is handig als u een (vrijwel) lege accu in één keer helemaal wilt opladen en dit redelijk snel wilt kunnen doen. De acculader is bijvoorbeeld handig voor in een autobedrijf waar auto’s snel geladen moeten worden. De acculader is dan goedkoper in aanschaf dan een druppellader. U betaalt bij een druppellader voor de extra technologie van het onderhoudsstand.
Druppellader en Acculader

Dit is een acculader

Wanneer kiezen voor een druppellader?
Druppellader is bijvoorbeeld handig voor het onderhoud van accu’s over een langere periode, zoals bijvoorbeeld tijdens stalling. De druppellader houdt de accu dan in goede conditie en zorgt dat de accu niet ontlaadt en beschadigd raakt. Een druppellader is ook handig voor onderhoud van de accu van een oldtimer die u alleen bepaalde gedeeltes van het jaar gebruikt. Daarnaast kunt u sommige druppelladers ook gebruiken bij het herstel van sterk ontladen of gesulfateerde accu’s. Ook bij (vries)kou kan het handig zijn een druppellader te gebruiken om de accu (preventief) goed te onderhouden. U kunt een druppellader natuurlijk ook gewoon gebruiken voor het laden en onderhouden van de accu van een voertuig dat u wel regelmatig gebruikt.

Druppellader en acculader

Volg ons op Facebook

BEDRIJF & CONTACT

Motomeuk.nl | Motorshop
KVK: 81965028 BTW-ID: NL003629785B56 https://www.facebook.com/MotoMeuk/ info@motomeuk.nl