Image Alt

Motomeuk

Druppellader

Druppellader

Druppellader voor uw voertuig die u voor langere tijd in de stalling parkeert. Met een druppellader houdt u de accu in optimale conditie. In dit artikel leest u alles over de werking en het gebruik van een druppellader en bespreken we de enkele druppelladers die geschikt zijn voor het onderhoud van uw motor, auto, scooter, brommer, camper of boot.

Wanneer?

In het najaar worden veel auto’s, motoren, boten, campers en caravans voor langere tijd gestald. Wanneer een voertuig voor langere tijd gestald wordt, heeft dit gevolgen voor de accu. Die gaat namelijk achteruit, vooral als het kouder wordt. Een accu zal gaan ontladen en een te lage lading kan schadelijk zijn voor de accu. Het is daarom belangrijk dat een accu tijdens stalling – zoals in de herfst en de winter – goed onderhouden wordt. U doet dit door de accu actief geladen te houden met een druppellader, als de Optimate reeks of die van CTEK. Op die manier kunt u in het voorjaar weer zonder zorgen met uw voertuig op pad.

 

Een druppellader is ideaal voor het onderhouden van de accu van uw auto, motor, scooter, brommer, boot of camper
Het ideale product voor het onderhouden van een accu is een druppellader. Een druppellader – de naam zegt het al – zorgt ervoor dat de accu druppelsgewijs (langzaam) opgeladen wordt. De meeste druppelladers kunnen via gespecialiseerde technologie met grote precisie bepalen wat een accu nodig heeft. Dit zorgt ervoor dat een druppellader stopt met laden als de accu vol is en dus nooit teveel of te weinig laadt. Deze manier van laden komt de levensduur van uw accu ten goede. Een druppellader pleegt als het ware onderhoud aan de accu en wordt daarom ook wel een onderhoudslader genoemd. Bijkomend voordeel van een druppellader is dat deze voor langere tijd verbonden kan blijven met de accu. Daarnaast verloopt het laadproces vaak automatisch. U heeft dus na het aansluiten van de druppellader verder geen omkijken meer naar het onderhoud.

 

Welke druppellader is geschikt? 
Als u van plan bent een druppellader aan te schaffen, is het handig om met een paar dingen rekening te houden. Allereerst gaat u na wat voor type accu er in uw voer- of vaartuig zit. Daarnaast is de capaciteit van de accu van belang. De capaciteit staat als het goed is vermeld op de accu en wordt uitgedrukt in ampère-uur (Ah). Als laatste is het voltage van de lader van belang. Onze druppelladers zijn verkrijgbaar in de voltages 6, 12 of 24 volt (of een combinatie hiervan). 12V-laders zijn het meest gangbaar.

 

Druppellader voor een motor
Bent u specifiek op zoek naar een druppellader voor het onderhouden van de accu van uw motor? Dan adviseren we u de Optimate reeks of CTEK onderhoudsladers. De gebruiksvriendelijke Tecmate OptiMate is een volledig automatische lader voor zo goed als alle types 12V-loodzuuraccu’s, accu’s met STD-vuldoppen, gesloten accu’s (MF), onderhoudsvrije accu’s en GEL-accu’s. De lader is microprocessor gestuurd en optimaliseert het vermogen en de levensduur van de accu. Als laatste bevelen we graag de Ctek aan. Is uitermate geschikt voor het onderhoudsladen van motoren. De lader levert 0,8A en ook de laders zijn berekend op het beschermen van voertuigelektronica.

 

Lithium accu in uw motor?
Het kan voorkomen dat uw motor voorzien is van een lithium accu. In dat geval raden wij u aan om te kiezen voor een speciale lithium acculader. Kies bijvoorbeeld voor de Optimate Lithium 0.8.Druppellader

 

Wat als er in de stalling geen stoom aanwezig is?
Het komt soms voor dat er op stallingsplaats van uw voer- of vaartuig geen stroom aanwezig is. In dat geval moet u op zoek naar een alternatieve oplossing om ervoor te zorgen dat de accu van uw motor, boot, camper of caravan onderhouden kan worden. Denk in dat geval bijvoorbeeld eens aan een druppellader die gebruik maakt van zonne-energie. U kunt er eventueel ook voor kiezen de accu uit het voertuig te halen en deze thuis te laden.

Druppellader en acculader

Volg ons op Facebook

BEDRIJF & CONTACT

Motomeuk.nl | Motorshop
KVK: 81965028 BTW-ID: NL003629785B56 https://www.facebook.com/MotoMeuk/ info@motomeuk.nl