Image Alt

Motomeuk

Wielstriping aanbrengen motor velg

Wielstriping aanbrengen

Ik rij nu al een tijd op mijn motor: de Yamaha TDM 850. De motor is redelijk origineel, zoals uit de fabriek van Yamaha. Eigenwijs als ik ben, wil ik deze motor meer eigen maken, omdat dit leuker is dan de standaard uitvoering! De wielstriping aanbrengen is niet de moeilijkste klus en kent een aantal stappen. Het resultaat zie je aan het einde van de blog!

Let us begin!

Als eerste een begin wat eigenlijk een makkelijke klus is als je weet hoe je dit goed moet aan brengen. Een reflectie bies op de velg. Dan is het wiel niet meer zwart. De biezen heb ik bij MotoMeuk aangeschaft. U vind ze hier, klikkie…

Wielstriping aanbrengen

Wielstriping aanbrengen

Om te beginnen moet de velg, wat in dit geval een rode bies krijgt, eerst goed worden gereinigd. En met goed reinigen bedoel ik ook echt heel goed reinigen! Alle viezigheid maar ook alle vettigheden moeten van de velg af. Anders hecht de zelfklevende bies niet goed. Ik heb hier een ontvettend afwasmiddel voor gebruikt, als algemene eerste reiniging.

Wielstriping aanbrengen

Remmenreiniger

De tweede reiniging is met remmenreiniger. Hiermee is de zijkant van de velg goed gereinigd. Pas natuurlijk wel op met remmenreiniger, want remmenreiniger kan je handen echt erg uitdrogen. Remmenreiniger werkt wel heel goed. Tip hierin: gebruik latex handschoenen. Spuit het op de doek en wrijf de velg waar de bies komt goed schoon.

Wielstriping aanbrengen

Zoals je ziet ik gebruik geen handschoenen. Mijn handen kunnen hier redelijk tegen. Gebruik dit spul eigenlijk dagelijks op mijn werk.

Wielstriping aanbrengen

Reflecterend…?

De rode bies is reflecterend. Aangezien ik zowel in de zomer als winter rijdt, is reflectie goed meegenomen. Ik ben beter zichtbaar voor anderen. Deze reflectie heb ik aangeschaft bij. Motomeuk.

Wielstriping aanbrengen

Ik knip eerst de stroken zelf uit. Dan kan ik de wielstriping makkelijker op de velg plakken. Ik houd een stukje papier over aan één zijde, zodat ik dit makkelijk los kan halen. Zie het gele driehoekje bovenin op de foto.

Wielstriping aanbrengen

Ik begin met een klein stukje wat ik van het papier los gehaald heb. En dan steeds stukje voor stukje plak ik de bies op de velg. Doordat ik hiermee de plakkant niet hoef aan te raken komt er geen huidvet op de velg en zelfklevende bies. Dan hecht de wielstriping zich beter aan de velg.

Wielstriping aanbrengen

Er komen 4 biesdelen op de velg. De eerste zit er nu op. Doordat ik nu deel voor deel verder kan werken moet ik er wel op letten dat de bies echt de lijn van de velgrand volgt. Een beetje priegelen is het wel. Geduld is dan ook echt nodig.

Wielstriping aanbrengen

Zoals ik aangaf. Geduld! Ik heb biesdeel na biesdeel er nu opgeplakt. Een tip: plak de bies niet overlappend. De bies is gemaakt van een soort plastic. En daardoor hecht het zich soms niet goed op elkaar. Ik heb de kopse kanten als het ware strak tegen elkaar aan geplakt. Met een beetje geduld krijg je dit dan ook echt naadloos tegen elkaar zonder dat je het kunt zien. Zie de foto.

DANK!

Met dank aan onze klant Rik. Bekijk het verhaal: wielstriping aanbrengen ook op zijn blog website: Riksgewijs klikkie

BEDRIJF & CONTACT

Motomeuk.nl | Motorshop
KVK: 81965028 BTW-ID: NL003629785B56 https://www.facebook.com/MotoMeuk/ info@motomeuk.nl