Image Alt

Motomeuk

SNR

Wat betekenen SNR en NNR bij gehoorbeschermingsproducten?

Wat is SNR & NNR?

SNR staat voor Single Number Rating oftewel enkelvoudig nummer rating systeem volgens de International Organization for Standardization norm ISO 4869. Bekijk ons aanbod aan oordopjes door te drukken op de volgende tekst: GO! Sommige van onze producten hebben beiden aanduidingen: SNR & NNR.

Onafhankelijke laboratoria testen de oordoppen om te bepalen wat de SNR-waarde van een oordop is. De SNR-waarde kan je gebruiken voor het vergelijken van de mate van geluidsreducering van verschillende gehoorbeschermers. Om de geluidsdruk aan je oor te bepalen trek je het Single Number Rating getal van het gemiddeld gemeten geluidsniveau af. Bijvoorbeeld: In de discotheek bedraagt de muziek gemiddeld 99 dB. Je draagt een plug met een SNR van 19 dB. Dan is de geluidsbelasting op je oor gemiddeld 99 – 19 = 80 dB. Hoe hoger de Single Number Rating hoe meer een oordop dus dempt. Houdt er wel rekening mee dat de Single Number Rating waarde een ongenuanceerd gemiddelde is.

Lage tonen en hoge tonen

Een oordop dempt namelijk op lage tonen anders dan op hoge tonen. Om daar achter te komen moet je een oordop vergelijken op verschillende frequenties en daarvoor zijn de H-, M- en L-waardes.

H: High/hoge frequenties tussen 2000 en 8000 Hz
M: Medium/midden frequenties tussen 1000 en 2000 Hz
L: Low/lage frequenties tussen 63 en 1000 Hz

Als we een voorbeeld mogen weergeven waarvan we uitgaan dat er een dempingswaarde SNR van 19 dB is. Kan je zien hoeveel een oordop op welke frequentie hoeveel dB dempt. (slechts ter voorbeeld)

Hz 63 125 250 500 1000 2000 4000 8000
dB 8,8 10,3 13,2 16,6 20,6 25,4 25,2 19,2

De SNR-waarde is een Europese norm. In de Verenigde Staten wordt er gemeten met een NRR (Noise Reduction Rating) dat wordt bepaald door de American National Standards (ANSI).

Bekijk ook onze Facebook pagina hier en schrijf een review op Google! Ondersteun MotoMeuk met een aankoop in onze toffe meuk web shop met veel producten! Sit back and Shop door hier te klikken of drukken met je worstenvinger! We zijn tenslotte een bron van informatie en leuke producten voor de motorrijder met universele producten!

BEDRIJF & CONTACT

Motomeuk.nl | Motorshop
KVK: 81965028 BTW-ID: NL003629785B56 https://www.facebook.com/MotoMeuk/ info@motomeuk.nl