Image Alt

Motomeuk

Silicagel

Naar luchtje in je motorgear? Doe er wat aan met de MotoMeuk Silicagelzakjes!

Silicagel tegen nare luchtjes in je motorgear en voor in de kist met gereedschap voor je motorfiets! Ze zijn echt verrek handig, herbruikbaar en makkelijk te plaatsen!

De zomer is aangebroken en we rijden weer met hoge temperaturen. Tijdens het rijden verlies je veel vocht door middel van het zweet fenomeen. Na een rit kan je de helm, handschoenen en motorschoenen laten luchten, want het kan behoorlijk naar gaan ruiken. We hebben daarom een nieuw product waarmee je de nare luchtjes en vocht(zweet) mee kan verdrijven en roest op je gereedschap mee kan voorkomen. Silicagel zakjes! Sinds kort te krijgen bij je favoriete motorshop: MotoMeuk om je motor gear weer normaal te laten ruiken? Ook te gebruiken in je gereedschapskoffer om roest tegen te gaan.

Hoe een silicagelzakje werkt?
Als je een silicagel zakje ooit had geopend, dan weet je dat het pakketje niet een vloeibare gel bevat, maar vol kleine balletjes zit. Deze bolletjes zijn gemaakt van siliciumdioxide (oftewel silica), waarvan de deeltjes samen een netwerk vormen. In dit netwerk van silicagel zitten vele minuscule gaatjes waar water in kan trekken, net zoals bij een spons. De watermoleculen binden zwakjes aan het silica. Zo adsorberen de balletjes vocht en beschermen ze daarmee bijvoorbeeld je nieuwe tas.

Herbruikbaar & Duurzaam!
Zodra de temperatuur omhooggaat, verbreken die zwakke verbindingen tussen het vocht en het silicamateriaal. Hierdoor verlaat water de bolletjes als ze warmer worden. Wil je silicagelzakjes opnieuw gebruiken? Dat kan dus door ze even op te warmen in de oven.

Silicagelzakjes zijn niet giftig
‘Do not eat’ waarschuwen de pakketjes. Daarom krijgen veel mensen het idee dat ze iets giftigs bevatten, maar dat klopt niet. Meestal zijn de bolletjes niet giftig. Wel hebben sommige bolletjes een laagje kobaltchloride, waaraan je ziet of het silica water heeft opgenomen. Roze betekent hierbij tjokvol water en blauw betekent kurkdroog. Dit verflaagje is wel giftig, maar pas bij grote hoeveelheden.

Waarom dan toch die waarschuwing? Dat komt door het stikgevaar, vooral kinderen, honden en katten zien de zakjes weleens voor eten aan en kunnen erin stikken.

Naast een waarschuwing staat ook ‘Throw away’ op de verpakking. Toch hoef je niet meteen de zakjes weg te gooien. Ze zijn namelijk heel handig als je iets droog wilt bewaren, bijvoorbeeld bloemen of zaden. En met de zakjes kun je ook een reddingsmissie starten voor je in-de-wc-gevallen-telefoon. Of vocht en nare geurtjes weren uit je sporttas of sportschoenen.

Wil je toch af van de zakjes? Geen zorgen, je kunt ze gewoon bij het restafval gooien.

BEDRIJF & CONTACT

Motomeuk.nl | Motorshop
KVK: 81965028 BTW-ID: NL003629785B56 https://www.facebook.com/MotoMeuk/ info@motomeuk.nl