Image Alt

Motomeuk

Remmenreiniger

Remmenreiniger de alleskunner!

Remmenreiniger is een onmisbaar middel voor elke motorbezitter. Het spul is naast goedkoop ook nog eens multifunctioneel. Wat kun je allemaal doen met remmenreiniger en wat moet je vooral laten? MotoMeuk.nl zocht het voor je uit.
Remmenreiniger is een zeer krachtige reiniger en ontvetter waarmee je vuil, vet, olie en remvloeistof kunt verwijderen van je auto-onderdelen. Zoals de naam al doet vermoeden is remmenreiniger met name bedoeld voor het reinigen van je remonderdelen. Vuil en vet is in een mum van tijd verdwenen! Maar je kunt nog veel meer met deze vloeistof. Remmenreiniger is een echte alleskunner!
Werking remmenreiniger
Met remmenreiniger kun je diverse onderdelen perfect en supersnel reinigen en ontvetten. Maar deze vloeistof gaat ook slijtage en oververhitting van je remmen tegen en is bevorderend voor je remprestaties. Verder voorkomt het gebruik van een remmenreiniger dat je remblokken gaan piepen.
Remmenreiniger is zeer krachtig én betaalbaar. Dat nodigt uit tot het te pas en te onpas gebruiken van grote hoeveelheden remmenreiniger. Maar of dat verstandig is…
Leegspuiten die bus?
Ga nu niet als een dolle een grote bus van dit spul leegspuiten op je remsysteem! Als deze vloeistof op je remblokken komt dan kunnen je remmen minder goed gaan werken. Dat moet je niet hebben natuurlijk!
Er zijn mensen die hun remblokken (met een dikke laag aangekoekte troep) doodleuk een nachtje in een emmer met remvloeistof laten weken, maar hier is het spul echt niet voor bedoeld. Jij gaat natuurlijk geen risico lopen met je kostbare onderdelen.
Slechte combi
Rubber en plastic zijn behoorlijk allergisch voor remmenreiniger. Ook bijvoorbeeld de O-ringetjes in je remklauwen en het rubber van je wielen zijn dus niet bestand tegen de grote hoeveelheid aceton die in dit goedje zit. Voorkom problemen en gebruik remmenreiniger met mate en met beleid.
Eerste hulp bij knoeien
Remmenreiniger is bij uitstek geschikt om snel onderdelen te ontvetten. Stel dat je tijdens het olie verversen wat olie geknoeid hebt, of er is bij het monteren van je nieuwe remblokken wat remvet op je schijf terechtgekomen. Neem een doekje met wat remmenreiniger en je onderdelen zijn binnen een paar tellen weer volledig vetvrij.
Reinigt en ontvet
Remmenreiniger is zeer effectief bij het schoonmaken van je remschijven. Maak je remschijven altijd schoon wanneer je je blokken gaan vervangen. Het vuil en vet op je oude remblokken kan tegen de schijven gedrukt zijn. Als je je nieuwe blokjes er dan tegenaan zet komt dat vuil weer op je nieuwe onderdelen terecht.
Daarnaast kun je met een remmenreiniger moeiteloos en veilig je elektrische en magnetische contacten, zoals de onderbrekerpunten en bougies, reinigen. Ook je velgen schijnen weer vetvrij en brandschoon te worden middels dit krachtige spul, maar het is natuurlijk handiger om hiervoor een echte velgenreiniger te pakken.
Gebruik remmenreiniger
Waar moet de remmenreiniger op terechtkomen en op welke onderdelen beslist niet? Je wilt bijvoorbeeld absoluut voorkomen dat de vloeistof in je remklauwen druppelt. Of op je mooie lak! Dek deze oppervlakken zorgvuldig af. Schud de bus met remmenreiniger en spuit het te behandelen onderdeel in. Even laten inwerken. Je zult zien dat het spul snel opdroogt. Veeg even na met een schone een doek.
“Remreiniger is funest voor je remklauwen en je lak. Dek af en voorkom dat het spul daar terechtkomt!”
Lekkage opsporen
Als je trommelremmen hebt is remmenreiniger een verantwoord schoonmaakmiddel. Ook handig: remmenreiniger wordt vaak gebruikt om olielekkage in de motor of versnellingsbak op te sporen.
Ook kun je ermee vaststellen of je te maken hebt met valse lucht, door de motorfiets te laten draaien en het spul op de inlaatrubbers te spuiten. Bovendien wordt de vloeistof soms gebruikt als starthulp voor een motorfiets. Zeker als je een oud barrel hebt kan dit soms heel handig zijn.
Starthulp
Kids, don’t try this at home… tenzij je precies weet wat je doet natuurlijk! Gebruik een goede accu met startkabels. Zet ‘m op contact en laat de carburateur even vollopen. Spuit nu ongeveer een seconde lang remmenreiniger rechtstreeks in het gulzige keeltje van je carburateur. Start direct daarna de motor. Als deze eenmaal loopt zuigt ie vanzelf weer benzine aan uit de carburateur. Soms moet je dit trucje een paar keer herhalen voor je 2CV’tje het snapt.
Multifunctioneel
Het is sowieso handig om altijd een flesje remreiniger in huis te hebben. Ideaal als je bijvoorbeeld de kettingen van je fiets of motor wilt schoonmaken en ontvetten. Of ga de olie- en vetvlekken op je garagevloer eens te lijf met dit spul. Werkt perfect! Ook schijnt het spul te werken bij een vastgelopen laserprinter. Hoezo multifunctioneel…
Remreiniger vs. asbest
Remreiniger is ooit ontwikkeld om te voorkomen dat monteurs met perslucht de remmen moeten schoonblazen, zoals in het verleden gebeurde. In het asbest-tijdperk dwarrelden de asbestdeeltjes dan de hele werkplaats door: een zeer ongezonde situatie. Veel monteurs gebruiken daarom tegenwoordig remmenreiniger. Eventuele asbest wordt meegenomen door deze vloeistof en kan op deze manier eenvoudig opgevangen worden.

BEDRIJF & CONTACT

Motomeuk.nl | Motorshop
KVK: 81965028 BTW-ID: NL003629785B56 https://www.facebook.com/MotoMeuk/ info@motomeuk.nl