Image Alt

Motomeuk

Yamaha TDM 850 | Motomeuk

Virgin Ride!

Eindelijk!

Motorrijden De jongeman heeft net zijn rijbewijs in de pocket en met spoed aangevraagd. Als je net je rijbewijs hebt dan is het net als een puistje op je kont die je gewoon wilt uitknijpen. Je wilt gewoon direct gaan motorrijden!!

Maar goed, je hebt net je gear op orde, je hebt de rijlessen afbetaald en je hebt nog ff geen motor… wat nu? Gelukkig is de jongeman gezegend met een paar Bro’s met motoren en mag hij zolang een hele coole Yamaha TDM850 lenen van zijn maatski Mr.B. Mr B. is tevens meukoloog op deze website en een zeer ervaren rijder. De jongeman kon zijn geluk niet op. Hij kan op die manier zijn skills gaan opbouwen. Want immers rijden tijdens de rijles is heel anders dan rijden alleen. Mr B wilde wel dat de jongeman voor hem ging koken en afgelopen zondag was dat dan zo ver, de jongeman stond te koken en dat geeft direct aan dat Mr. B ook wel van een risicootje houdt, immers op de weg is hij heer en meester maar de kookkunsten van de jongeman zijn ten alle tijden toch risicovol. Mr B. nam accepteerde vrijwillig het risico dat hij op de terugweg de nodige stops zou moeten maken voor het toilet. De jongeman kreeg wat uitleg over de TDM en wat tips, maar goed er direct op rijden kon nog niet immers eerst moest er gegeten worden, de dames van de heren waren er ook bij en die hadden ook een keer aandacht nodig en in de late avond speelde Oranje zijn eerste wedstrijd op het EK.

Na de nodige verhalen, flesjes wijn, bier en voor Mr B. colaatjes ging Mr B. weer terug naar zijn huis samen met zijn meissie en stond de motor te glimmen in de tuin van de jongeman. Hoe vaak hij wel niet de tuin in is gegaan om de motor te bekijken, aan te raken, erop te zitten zijn ontelbaar maar hij was super gelukkig dat hij kon gaan rijden.

Mr. B vertelde hem dat hij nog een verassing had en dat ze met zijn allen naar Luxemburg zouden gaan een lang weekend en dat de jongeman goed moest gaan oefenen omdat hij mee ging en verder geen wil had. Dit was voor de jongeman zijn verjaardag, immers het gebeurd niet vaak dat je 45 jaren oud wordt. De hele ploeg zou meegaan inclusief de blonde prinses.

Met de motorbroek aan slapen

Iets wat ik je niet kan aanraden is om te gaan slapen met je motorbroek aan, ook al ben je nog zo enthousiast het slaapt gewoon simpelweg niet fijn. Toch als je eindelijk mag gaan rijden, is de nacht ervoor en de tijd die het nog moet duren voordat je dan eindelijk mag heel erg lang zeker als de motor zo mooi staat te shinen in je tuin beneden.

Na eerst nog gewerkt te hebben was het dan eindelijk zo ver, de jongeman kon eindelijk op zijn weliswaar geleende bike zijn eerste sporen op het asfalt gaan zetten als motorrijder!

Verdwaald in de tuin

Ok, outfit aan, sleutel in het contact, alles 100x gechecked, het is zover! Eerst rustig de tuin uit, oei is toch smaller dan gedacht het pad naast het huis, uiteindelijk gelukt! We zijn op de stoep voor het huis beland! De buren stonden buiten toe te kijken, gefeliciteerd!! riepen ze. Maar bij mij gierde de zenuwen door mijn lichaam, de eerste keer op een nieuwe bike, zonder leraar en niemand om mij heen.

Ik stapte op de motor, startte het kreng en gaf een keertje gewoon beetje gas, spiegeltjes gechecked, vijfhonderd keer naar links en rechts gekeken en hop, click in zijn 1.. langzaam begint de motor te rollen van de stoep af de weg op. De jongeman kijkt nog een keer goed en gaf gas! Whoppa we zitten op de weg, click naar zijn twee Wrooooooooooooop, de buren zwaaien en de jongeman reed zijn straat uit.

Dit gaat lekker, wat een fijne fiets, ah het eerste bochtje, ok overleefd anders dan de lesmotor maar prima, ok eerste auto, geen probleem hoppa op naar de rondweg en het eerste stoplicht voordat ik de hoofdweg op kan.

Ja we zitten op de rondweg, click, click, click, wat is de snelheid oh dat gaat lekker zit al op 90km per uur.. wat een power ik mag hier maar 70km nou fuck it gewoon lekker motorrijden. Zon op het koppie, wind in het gezicht en rijden. De eerste paar kilometers op de weg waren een rondje houten om vervolgens naar Mr. K te rijden om die op te pikken om een stukkie te gaan toeren. Trots als een pauw komt de jongeman aan en vol van verhalen over misschien 5 km die hij heeft gereden en intussen maakt Mr K. zich klaar om mee te gaan motorrijden.

Tanken is ook een ding

Tsja als je een koekblik gewend bent dan is tanken ook een ding, voordat de jongeman met Mr K. kon gaan rijden moest er eerst getankt worden. Tip: Knijp dus niet die hele hendel in tijdens het tanken want dan spuit de benzine eruit net zo vlug als het erin gaat. Ok hele tank overgoten met benzine, uiteindelijk wel vol maar het heeft zeker een liter extra gekost. Afrekenen, lekker het helmpie opgehouden en niet het mondmaskertje fuck it.. Terug naar de bike, de eerste rit ging beginnen.

Zeist, bos, nog een dorp waarvan ik de naam niet weet, Wijk bij Duurstede, Dijkje, en terug naar huis

Een heerlijke rit, de jongeman werd steeds comfortabeler op de motor en Mr. K. reed voorop en met zijn Harley trok hij alle aandacht, genieten echt genieten. Hiervoor heb ik dus een jaar lopen zwoegen met pylonnetjes, theorie boeken en lessen. Om gewoon met je Bro’s en de prinses te kunnen gaan rijden en dit was slechts een voorproefje.

Even een lekker drankje gedaan in het plaatsje Doorn om daarna via de dijk terug naar huis te gaan. De gehele rit 2 uur, eenmaal thuis aangekomen moe en voldaan in slaap gevallen.

Heerlijk morgen weer motorrijden!

BEDRIJF & CONTACT

Motomeuk.nl | Motorshop
KVK: 81965028 BTW-ID: NL003629785B56 https://www.facebook.com/MotoMeuk/ info@motomeuk.nl