Image Alt

Motomeuk

Motorrijles Het Sprookje deel 2

Na een tijdje motorrijles gehad te hebben kregen de jongeman en de blonde prinses last van de corona perikelen in het land. Niet dat ze ziek waren maar de boze tovenaar uit Den Haag had besloten dat alles voor onze eigen veiligheid dicht moest. Het CBR ging op slot, de lessen werden gecanceld en het werd koud en moeilijk om nog maar iets met motorrijden uit te voeren. De jongeman vermaakte zich met youtube filmpjes over countersteering en vlogs van motorrijders of series over motorrijders op netflix of videoland. Het examen van AVB werd gecanceld en de jongeman en blonde prinses werden gedoemd om te wachten op betere tijden.

In het nieuwe jaar werden de regels wat versoepeld en kon er weer gereden worden, als dolle wilde mannen werden er lessen ingepland en werden de lessen met veel enthousiasme uitgevoerd. Het is nu wachten op het grote examen van AVB. AVB staat voor Algemene voertuig beheersing, je kunt het het best vergelijken met een chinees die met een porseleinen schoteltje trucjes moet doen balancerend op een bal. Soort van trucjes moet je dus ook op je motor kunnen waardoor je kunt laten zien dat je de motor beheerst en gecontroleerd kan bedienen. Vooral als je in het begin aan het rijden bent is de motor de baas, met AVB leer je feitelijk om de motor te managen en de baas te zijn.

Als motorrijder moet je jezelf wat agressiever opstellen, niet dat je dan als een dolle moet gaan rijden maar wel dat je zeker en vastberaden je motor bediend en in geval van de AVB ook de oefening gewoon aanvliegt alsof je dat klusje wel even gaat klaren. 18 Maart mogen de jongeman en de blonde prinses afrijden voor de AVB, hopelijk kunnen we dan Deel 3 van het sprookje gaan schrijven.

Lees hier deel 3 van het sprookje

 

BEDRIJF & CONTACT

Motomeuk.nl | Motorshop
KVK: 81965028 BTW-ID: NL003629785B56 https://www.facebook.com/MotoMeuk/ info@motomeuk.nl