Image Alt

Motomeuk

Motorrijles het sprookje

Motorrijles Het Sprookje deel 3

Motorrijles het sprookje deel 3 is het spannende vervolg van ons sprookje, na opgeladen te zijn voor weer een leuke les AVB bij rijschool safety gingen de jongeman en de prinses voor hun laatste les op pad. Na door het grote sprookjesbos heen geploeterd te zijn ja de hele 5 minuten kwamen ze aan op het kasteel van rijschool safety waar hun koene ridders, euh sorry rij-instructeurs zaten te wachten voor een leuke les. Buiten was het guur, windkracht negen, ijzel, hagel, regen kortom storm. Dit maakt voor de jongeman en de prinses niet uit er moest gewerkt worden. Na wat uitleg over de les en menige boterham zien verorbert worden door rijinstructeur Roland gingen ze op pad met rijinstructeur Dick, die overigens beter niet zoveel boterhammen moet eten als Roland. 🙂 Eenmaal op de motorfiets werd er een fantastische route uitgestippeld naar de parkeerplaats van de coolcat. De hele 500 meter werd uiterst zorgvuldig uigestippeld en gereden.

Eenmaal aangekomen op de parkeerplaats voor de Motorrijles het sprookje deel 3, ging Dick direct aan de slag en jonglerend en al plaatste hij de pylonnen neer voor de eerste oefeningen. Roland kwam ook naar coolcat toe met twee cursisten vanwege de storm was het beter om op deze parkeerplaats met zijn vieren te trainen, ergens anders in het land zorgde voor ellende zoals vliegende motorrijders, schuivende pylonnen, maar nog belangrijker Roland zou op elke andere plek niet beschut kunnen genieten van zijn boterhammen.

Overigens heeft Dick een heel leuk youtube kanaal waar hij leuke lessen behandeld en ook tips en tricks geeft over motorrijden. Check it out! Hier

Kijk naar het filmpje van de jongeman en het meisje…

Roland daarintegen is wel bezig met zijn eigen eet&kook kanaal maar het beeldmateriaal verdwijnt altijd op mysterieuze wijze, op een of andere manier als hij wat lekkers heeft gekookt is het als sneeuw voor de zon ook zo verdwenen. Zodra hij erachter is gekomen wat het is zal ook hij zijn youtubekanaal “eten met Roland” openen.

De eerste oefeningen waren: Lopen met je motorfiets, wegrijden uit het parkeervak, de slome slalom, de precisiestop, de stopproef, iedereen was enthousiast bezig en fouten werden er gemaakt. Dat mocht de pret natuurlijk niet drukken. Het loopt soms heel gek, bijvoorbeeld de eerste oefening gaat volledig goed om vervolgens de tien keer erna hem helemaal te vernaggelen. Of nog erger je doet de oefening doe je drie keer achter elkaar goed, maar de rijinstructeur staat niet op te letten omdat hij nog even een boterhammetje pakt en vervolgens terwijl hij zijn boterham met kaas staat op te eten doe jij de oefening achter elkaar fout. Lol…  maar mensen, zowel de prinses als de jongeman beseffen heel goed dat je het voor jezelf doet, de rijinstructeur eet er geen boterham minder om. Of in Dick zijn geval een lekker gebraden kippetje.

Hou rust, tijdens de oefening zorg dat je deze visualiseert en zorg ervoor dat je alle handelingen die je voor de oefening hebt moeten uitvoeren ook klaar hebt zodat je alleen de truc zelf overhoudt. Vooral rust en bravoure zijn key bij het goed uitvoeren van een oefening oh en oh ja je kop moet vooruit blijven kijken.

Op de website van het CBR staan alle oefeningen 1 voor 1 heel goed uitgelegd, leer dit, zorg dat je dit in je kop hebt zitten want het geeft rust en overzicht en komt de oefeningen ten goede.

Zo ook voor onze helden, de prinses en de jongeman hebben die dag 11 oefeningen mogen doen, alleen lopen met de motor hebben ze niet hoeven doen. Niet dat je met een motor wilt lopen en met windkracht 9 zeg eerlijk zou het dan niet vliegen met de motor moeten zijn? Motorrijles het sprookje deel 3 komt hierbij ten einde.

Lees deel 4

BEDRIJF & CONTACT

Motomeuk.nl | Motorshop
KVK: 81965028 BTW-ID: NL003629785B56 https://www.facebook.com/MotoMeuk/ info@motomeuk.nl