Image Alt

Motomeuk

Motorrijles Het Sprookje deel 4

Motorrijles Het Sprookje deel 4

Motorrijles Het Sprookje deel 4: vervolg van de jongeman en de prinses!

Eindelijk is het zover 18 maart, het AVB examen. De jongeman en de prinses hadden heel hard naar deze dag toegewerkt. Dit heb je vast gelezen in de eerdere blogs van Motorrijles Het Sprookje! En nu moesten ze alle trucjes 100% goed kunnen uitvoeren en laten zien aan de grote tovenaren van het CBR. De dag begon vroeg en de jongeman had om 6:45 al zijn motorkleding al aan, heupwiegend stond hij in de woonkamer zijn 7 vlakken los te weken en intussen op youtube allerlei filmpjes te bekijken over tips en tricks voor het motorrijden en het avb rij examen. Moest iedereen dat AVB examen doen? Vroeg hij zich af, hij kon zich maar moeilijk voorstellen dat iedereen die op een motor zat ook al deze oefeningen beheerst of nog kon uitvoeren. Feit is dat je een hele ploeg motorrijders hebt die zo richting Arie Boonstra kunnen om weer fit te worden haha.. De prinses had ook al drie keer gebeld en geapped en gezien het weer gaf de jongeman haar de tip om zich warm aan te kleden. (maar iedereen weet hoe vrouwen kunnen zijn en meestal gaat beauty voor praktisch, dus je kunt wel raden hoe onze prinses ten strijde verscheen)

Om 12:30 werden we verwacht op de rijschool bij onze instructeur Roland, die ons een warm welkom gaf met een bak koffie, chocolademelk en de nodige instructies. Allereerst legde hij heel netjes en nauwkeurig uit wat er ging gebeuren. Daarmee schetste hij een goed beeld met wat ons stond te wachten en waar we rekening mee moesten houden eenmaal op het terrein aangekomen.

Dit wordt een hele beleving, na de nodige koffie, sigaretten en in geval van Roland boterhammen gingen we voordat we naar Amsterdam zouden rijden eerst nog een uurtje kort alle oefeningen door op het oefenterrein om de smaak weer te pakken te krijgen.

Nou dat ging allemaal niet heel soepel, tip zorg dat je de avond voor je AVB geen date hebt, of andere rare capriolen ga uithalen in en om het huis, want daardoor zijn je 7 vlakken ineens een stuk minder bereid om mee te werken tijdens de oefeningen. Zo ook voor de jongeman, zijn rug piepte en kraakte maar toch hield hij er een redelijk ok gevoel aan over.

Na het uurtje lessen, reden de jongeman, de prinses en Roland nog even snel langs de rijschool om de oh zo gehate pylonnen achter te laten aldaar. De bananen die de prinses had meegenomen voor onderweg en de appels werden bij Roland ingeladen en het eerste avontuur werd gestart.. Nou goed de motor werd gestart en voor de jongeman en de prinses was het naar Amsterdam rijden vanuit Houten het avontuur.

Het was 6 graden, waterkou en zo hier en daar een buitje, maar oh wat zat de jongeman te genieten op de weg naar het examen toe, eindelijk, eindelijk een stuk rijden. Dat is waarom we het allemaal willen doen, lekker rijden de wind in je bakkes, de regen in je bek en genieten. Lekker in je eigen wereld waar geen mobiel, geen werk en geen gezeik is. Ook al zou de jongeman zijn AVB examen niet halen, konden ze deze rit al niet meer van hem af nemen haha.

Roland bleef natuurlijk bij de prinses hangen en die zaten wat verder terug op de snelweg, de jongeman was even vergeten dat er ook op een motor een snelheidsmeter zit die je zeker op de A2 in de gaten moet houden. De makkelijkste oefening van allemaal is de gashendel, die heb je zo onder de knie wil niet zeggen dat per definitie een goed ding is.

Eenmaal aangekomen in Amsterdam, kwam Roland ons voorbij om ons zo naar het CBR terrein te loodsen, daar stonden twee CBR tovenaars vriendelijk op ons te wachten met op dat moment wind en regen. Tot de verbazing van de jongeman was het hele terrein leeg en waren hij en prinses de enige twee die hun examen moesten doen.

De jongeman had wilde fantasieën gehad over honderden motorrijders allen ploeterend om de pylonnen heen aan het dansen met schreeuwende instructeurs en rijleraren echter het was eigenlijk superchill. De prinses kwam bibberend aan, want ipv warm aangekleed te zijn had ze gekozen voor een meer modieuze look. Ze deelde een banaantje uit aan wie dat wilde en gretig werd hier aftrek van genomen. Dit kan natuurlijk ook een tactiek geweest zijn van de prinses om de rijinstructeurs te imponeren met looks en banaan, maar denk eigenlijk dat het gewoon lief bedoeld was.

De examinators stelde zich voor en stelde de jongeman en de prinses op hun gemak, ze legde alles uit over het terrein en hoe het examen zou worden afgenomen. Wat vooral opviel was dat je echt merkte dat ze het leuk vonden dat er twee leerlingen een poging gingen wagen om het eerste gedeelte van hun motor examen te halen en het ook echt gegund werd om het te halen. Daarom ook ons kenmerk van Motorrijles Het Sprookje!

De prinses mocht kiezen waarmee ze wilde starten, want dames gaan voor. Prinses koos voor de snelle oefeningen waardoor de jongeman automatisch de trage oefeningen kreeg, spannend!!

De eerste oefening voor de jongeman was de slome slalom, normaliter leuk, nu een nachtmerrie want naast de oorlog die hij voerde met zijn zeven vlakken, had hij ook nog ruzie met de spanning. De jongeman nam een aanloop rustig, alles voorbereidend, koppeling in zijn linkerhand, gas in zijn rechter en daar ging tie, bam, bam, plop, kak, gvd @#@#@#$R$! hoeveel pylonnen kun je raken in 1 oefening, nou dan had de jongeman zojuist de highscore te pakken. Aaah dit is kut meteen de eerste oefening naar de klote geholpen, de jongeman zag het doomscenario al voor zich. De examinator van het CBR liep op de jongeman af en zei: “ok rustig blijven kan gebeuren, we doen hem gewoon nog een keer en nu goed”.

De jongeman wist dat hij deze oefening moest halen, want het is een verplichte oefening en hij had al helemaal geen zin in een halve draai, dat was een backup voor als deze oefening mocht mislukken. Echter die halve draai ging niet heel soepel die ochtend dus daar had hij geen vertrouwen in.. Hij moest en zou door die pylonnen heen komen..

Als David tegen Goliath nam hij opnieuw een aanloop, ja de eerste gedaan, ok gas bij, koppeling meer in, Vrooeeem, Hiunnnnnnnnnngggg, Zweet op het voorhoofd, bij elke pylon een vloek en een zucht, alle vezels, spieren en god mag weten wat nog meer aangespannen, de laatste.. eeeeehhhhhhhh jah er doorheen. Niet met een schoonheidsprijs, maar wel erdoorheen op de goede manier..

De jongeman kwam terug bij de examinator en die vroeg hem het “achtje” te doen. Yes! dacht de jongeman een oefening die ik leuk vind en vol goede moed nam hij de aanloop om de acht in te zetten. Uiteraard ging er van alles mis onderweg, er stak een struisvogel over, er zat een eekhoorn in de boom, zijn broek zat te strak door zijn thermoondergoed, de motor had geen onderhoudsbeurt gehad, verzin het maar want dat achtje werd een 6- … Kak!!!! De tweede oefening die niet gelijk goed ging, potver.. stress!!

Intussen zag hij de prinses de snelle oefeningen achter elkaar goed doen en ze vloog letterlijk door de pylonnen heen!

Ok het achtje opnieuw, de jongeman herpakte zich en deed een triomfantelijke acht, hij was zo blij hij had wel door kunnen blijven gaan met achtjes draaien.

“Nu de precisie stop” zei de examinator, van zijn gezicht was niks af te lezen of hij de jongeman zag als een volstrekte pannekoek of als een beginnende motorrijder, het was wel vrijwel zeker dat hij de jongeman niet zag als een Valentino Rossi.

De precisie stop ging perfect, nette aanloop, rust in de remming, klak, klak en poot op het asfalt precies tussen de pylonnen bam!

“Nu de nood stop”, ook echt wel een leuke oefening en deze ging dan ook voorspoedig, de examinator kreeg zelfs een beetje een glimlach op zijn mond.

“Ok nu gaan we de uitwijkoefening doen, neem een goede aanloop en lekker duwen” dat was de instructie van de rijexaminator en de jongeman zijn aanloop was dan ook ruim voldoende, hij zat voor zijn gevoel al helemaal in Haarlem… Gas erop, knallen door het poortje, duw naar links, duw naar rechts, recht eruit bam! Wat een tof gevoel geeft die oefening je als je er zo lekker doorheen vliegt!

Daarna deden we nog de snelle slalom en lopen met de motor, beide gingen prima.

Na de snelle slalom zie de examinator tegen de jongeman: “Ok, pik jij die pylonnen daar even voor me op, gefeliciteerd je bent geslaagd”

Wacht ff? Pik jij de pylonnen ff op want je bent geslaagd?? Geslaagd?? Echt, Ja, JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA! Motorrijles Het Sprookje !

Ongelooflijk zowel de prinses als de jongeman waren geslaagd, na zoveel uren hard werken eindelijk de beloning een stap verder en dichterbij het motorrijbewijs! Het is echt een Motorrijles Het Sprookje!

!!GESLAAGD VOOR AVB!!

 

Met dank aan Safety en de tips en tricks van “The Bro’s”

De terugrit was triomfantelijk, maar erg koud…

Motorrijles Het Sprookje Wordt vervolgd!

 

 

BEDRIJF & CONTACT

Motomeuk.nl | Motorshop
KVK: 81965028 BTW-ID: NL003629785B56 https://www.facebook.com/MotoMeuk/ info@motomeuk.nl