Image Alt

Motomeuk

Motorongeluk

Enjoy the ride & dress for the slide!

Over het motorongeluk, na diverse posts op Facebook pagina’s voor motorrijders kwam ik in contact met MotoMeuk. Je praat wat over je hobby, deelt ervaringen en vertelt je verhaal. Dat verhaal wilde MotoMeuk graag in de blog delen, omdat een motorongeluk iets is waar we best bewuster aan mogen denken. Dus doen we dat natuurlijk.

Voorstellen

Ik ben Patrick, 49 jaar en woonachtig in Spijkenisse. Getrouwd en 1 thuiswonende zoon van 22. Al sinds ik mijn vrouw ken, wilde ik al mijn motorrijbewijs halen. Echter vond mijn vrouw dat geen goed idee. Mede door haar broers die ook motor rijden en het feit dat het bij hen niet altijd goed was gegaan. Het feit dat ik vrij wild was vroeger, werkte ook niet in mijn voordeel.

Vorig jaar April zei mijn vrouw opeens: waarom ga je niet je motorrijbewijs halen!! Jullie begrijpen dat ik toen gelijk ben gaan bellen. Begin mei een proefles, en daarna door.

Ik ben meteen gaan winkelen. Jas, broek, schoenen, handschoenen en een goede helm aangekocht. Direct gaan rij-lessen en dat verliep goed. Het examen AVB in een keer gehaald. Theorie examen ook in een keer gehaald. Helaas ging het laatste examen tot twee keer mis. Waarom? Vrachtwagens zijn de grootste vijand van de motorrijder en de 1e keer liet ik een vrachtwagen voor mij komen. De 2e keer moest ik invoegen tussen een rij vrachtwagens. Uhm nee, ik had moeten wachten op de laatste vrachtwagen. Maar goed: 3x is scheepsrecht. Op 10 november haalde ik het roze pasje!

Pre-shoppen

In de tijd dat ik nog aan het lessen was, zag ik een leuke motor: een Honda CBR600F, omgebouwd naar Streetfighter. Gekocht en bij een motorzaak gezet om de motorfiets na te checken en een beurt te doen. En zolang het goed weer was ging ik rijden. Het nadeel dat ik ervaarde bij de naked bike was de rij-wind. Ook vond ik de vier cinder best onrustig. Het is een bruut beest, maar ik was me bewust dat het voor mij als beginnend motorrijder niet de ideale motorfiets was. Dus ik kocht er een Suzuki SV650S bij, dat een leuke 2 cilinder is. En ik was blij, want dit was perfect voor mij.

Het ging fout!

Motorrijden is gefocust blijven. Iedere kilometer weten wat je doet en weten waar je heen wilt. En afgelopen zondag 28 maart ging het ook bij mij fout. Afgeleid voor de bocht en op het moment dat ik de bocht in ging, wist ik dat ik het niet ging halen. Ik kwam met het voorwiel in de berm en gleed onderuit. Maar ik heb geluk gehad met mijn motorongeluk. De opgelopen schade was: een gebroken sleutelbeen, een beschadigde motor (SV650) en beschadigde motorkleding.

Mijn sleutelbeen geneest wel, de motor wordt weer gerepareerd en nieuwe kleding komt ook goed. Zodra ik genezen ben en ik weer mag rijden, zal ik dit ook zeker gaan doen.

Patrick Bosvelt

p.s.: lees de blog op MotoMeuk over target fixation https://www.motomeuk.nl/2021/03/14/target-fixation-probleem-op-het-zadel/

 

BEDRIJF & CONTACT

Motomeuk.nl | Motorshop
KVK: 81965028 BTW-ID: NL003629785B56 https://www.facebook.com/MotoMeuk/ info@motomeuk.nl