Image Alt

Motomeuk

Motorhoezen

Motorhoes? Go ALL-SEASON!

.Motorhoezen met mooi weer? Ja, vooral doen! Er is geen beter vervoermiddel dan een motorfiets en daar moet je voor zorgen. Daar is iedere bezitter van een motorrijbewijs het vast en zeker volledig mee eens. Of het nou gaat om een tourrit in het weekend of een doordeweekse woon-werk-rit, geen vervoermiddel geeft een vrijer gevoel dan een motorfiets. Bekijk onze motorhoes door hier te drukken of klikken!

Desondanks worden veel motoren niet dagelijks gebruikt en staan veel exemplaren regelmatig voor kortere of langere tijd geparkeerd. Binnen of buiten. Om ervoor te zorgen dat een motor op ieder moment schoon, droog en klaar is voor een volgende rit, kunnen Motorhoezen uitkomst bieden. De belangrijkste overwegingen die meegenomen zouden moeten worden in de keuze voor de beste motorhoes, hebben we in dit artikel uiteengezet. Wij zijn zelf van mening dat je voor zowel binnen- als buiten een all-season motorhoes kan gebruiken. Gewoon de maximale bescherming ongeacht de omstandigheden!

Wordt de cover binnen of buiten gebruikt?

Vanzelfsprekend zijn er hoezen geschikt voor binnen- of voor buitengebruik. We bevelen de all-season Motorhoezen aan, omdat die veel meer bescherming biedt dan een simpel dun en zo uitgescheurd motorhoes voor binnen.

Indoor motorhoezen zijn veelal van zacht, ademend materiaal en daarmee eigenlijk enkel bedoeld voor motoren die binnen of onder een afdak worden geparkeerd en niet worden blootgesteld aan bijvoorbeeld regen. Ze zorgen ervoor dat motoren beschermd blijven tegen stof, vuiligheid en krassen door langslopen of huisdieren.

Outdoor motorhoezen zijn bedoeld voor motoren die (tijdelijk) niet binnen kunnen worden gestald en dus ook tegen de verschillende elementen van het weer moeten worden beschermd (regen, sneeuw en UV). Hierdoor worden er hogere eisen gesteld aan het materiaal dat o.a.  waterdicht moet zijn.

Waar wordt de cover gebruikt?

Gebruikt u de hoes voornamelijk op één plek, bijvoorbeeld thuis, en heeft u daar voldoende ruimte om de hoes goed op te bergen? Dan kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een hoes die opgevouwen wat groter is in omvang.

Wanneer u de hoes veelal in de opbergruimte/koffers van uw motor bewaart en/of meeneemt op uw motorvakantie dan is het in de meeste gevallen slimmer te kiezen voor een hoes die wat compacter is in opgevouwen toestand.

Hoe intensief wordt de cover gebruikt?

Een motorhoes die 365 dagen per jaar wordt gebruikt. Krijgt natuurlijk meer te verduren dan een hoes die slechts enkele dagen of weken per jaar wordt gebruikt. Ook dit gegeven is van belang om mee te nemen in met name de keuze voor een motorhoes voor buitengebruik.

Onze motorhoezen zijn dankzij o.a. de zachte voering en gebruikte materialen. Een zeer sterke en degelijke hoes en daarmee geschikt voor langdurig en veelvuldig gebruik.

De juiste maat selecteren

Een ander belangrijk aspect bij het kiezen van de juiste motorhoes voor uw motor. Is het kiezen van de juiste maat. Motoren bestaan er in legio vormen, maten en uitvoeringen. Waardoor er op het gebied van motorhoezen helaas niet zoiets is als een ‘one-size-fits-all’ motorhoes.

Voortdurend houden wij de afmetingen van nieuwe en oude motormodellen aan tegen onze maatvoeringen. Waarna wij het maatadvies toevoegen aan onze inmiddels zeer uitgebreide maattabellen. Hierdoor is het selecteren van de juiste maat voor nagenoeg iedere motor erg eenvoudig.

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel over Motorhoezen, neem dan gerust contact met ons op.

Volg ons op Facebook, YouTube, Instagram. Bekijk onze Blog voor meer verhalen, tips, tricks en dat wat ik ben vergeten hier bij te schrijven. Druk op de woorden als Facebook of Blog om direct naar de pagina’s te gaan.

BEDRIJF & CONTACT

Motomeuk.nl | Motorshop
KVK: 81965028 BTW-ID: NL003629785B56 https://www.facebook.com/MotoMeuk/ info@motomeuk.nl