Image Alt

Motomeuk

Trailbraking

Trailbraking: Meesterlijk Bochten Nemen op je Motorfiets

Trailbraking: Meesterlijk Bochten Nemen op je Motorfiets

Als motorrijder weet je dat de kunst van het bochten nemen een voortdurende ontdekkingsreis is. Een techniek die je rit naar een hoger niveau tilt en je in staat stelt om met finesse en controle door bochten te navigeren, is trailbraking. In dit artikel duiken we dieper in op deze geavanceerde rijtechniek die elke serieuze motorrijder wil beheersen.

Wat is Trailbraking eigenlijk?

Trailbraking is een geavanceerde bochtentechniek waarbij de rijder remt terwijl hij de bocht in gaat. In plaats van voor de bocht volledig te remmen en dan pas gas terug te nemen, laat trailbraking je geleidelijk remmen terwijl je de bocht nadert. Het is als het ware een naadloze overgang van remmen naar sturen, waardoor je meer controle hebt over je motorfiets.

De Voordelen van Trailbraking:
  1. Precieze Bochten: Trailbraking geeft je de mogelijkheid om de bocht nauwkeuriger aan te snijden. Door remdruk toe te passen terwijl je de bocht benadert, kun je je motor precies daar sturen waar je wilt.
  2. Gewichtsverdeling: Door te trailbraken verplaats je het gewicht naar de voorkant van de motor, wat de grip van het voorwiel verbetert. Dit kan vooral handig zijn bij het verminderen van onderstuur in scherpe bochten.
  3. Aanpassingsvermogen: Trailbraking maakt je rijstijl flexibeler. Je kunt gemakkelijk je snelheid aanpassen aan veranderende bochten zonder abrupt te hoeven remmen.
Hoe Trailbraking toe te Passen:
  1. Begin met Basiskennis: Voordat je trailbraking toepast, is het belangrijk om een stevige basis te hebben in remtechnieken en bochtentechniek. Zorg ervoor dat je comfortabel bent met remmen in rechte lijnen en geleidelijk sturen.
  2. Oefen op Vertrouwde Wegen: Begin met oefenen op vertrouwde wegen met bochten waar je bekend mee bent. Dit geeft je de ruimte om de techniek te perfectioneren zonder verrassingen.
  3. Experimenteer met Remdruk: Begin met lichte remdruk en voer dit geleidelijk op terwijl je de bocht nadert tot het punt dat je een MotoGP coureur na wilt doen (zie afbeelding). Voel hoe je motor reageert en pas je remtechniek aan op basis van je ervaring.

Het is een kunst die tijd en toewijding vereist om onder de knie te krijgen. Met geduldige oefeningen en aandacht voor je motorrespons zul je merken dat deze geavanceerde techniek je rijvaardigheid naar nieuwe hoogten brengt. Veel plezier en veilige ritten! 🏍️✨

Track Trail Braking | Ducati Forum

BEDRIJF & CONTACT

Motomeuk.nl | Motorshop
KVK: 81965028 BTW-ID: NL003629785B56 https://www.facebook.com/MotoMeuk/ info@motomeuk.nl