Image Alt

Motomeuk

Sleutelen aan de motorfiets

(zelfstandig) Sleutelen aan de motorfiets!

Sleutelen aan de motorfiets kan jij ook!

Sleutelen aan de motorfiets is leuk! Een motor rijden is een ding. Weten hoe iets werkt, hoe het in elkaar zit en waar wat is gemonteerd…is wat anders dan de sleutel omdraaien, starten en wegrijden. Ja, maar hij doet het toch?! If it has wheels or tits, it will give you trouble.

Hoe leer jij jouw motor kennen, als jij helemaal niks weet en twee linkerhanden hebt?

Om te beginnen met Sleutelen aan de motorfiets koop je een onderhoudsboek of zoek jij de juiste boek op het internet in .pdf formaat. Ook kijk je voor leuke onderdelen of hebbedingen in onze motorshop, klik hier.

In een onderhoudsboek (dus niet user manual) staat precies beschreven hoe jij zelf de gehele motorfiets uit elkaar kunt halen en weer in elkaar kan zetten daar begin je mee om te sleutelen aan de motorfiets. Dit is uiteraard voor de wat gevorderde sleutelaar, maar ook zij zijn begonnen met de oliebeurt voor dummy’s. Bovendien staat er beschreven hoe er een kleine onderhoudsbeurt moet worden gegeven. Je zal snel merken dat er geen angst hoeft te zijn om een kapje er af te halen om deze er vervolgens weer op te monteren. It’s all-in the Babysteps!

Koop of download ergens de service manual van jouw motorfiets. Je kan een fysiek boek kopen of een digitaal exemplaar ergens vandaan halen. In dit boek van jouw motorfiets staat in principe bijna alles over en van je motor. Hoe haal je het uit elkaar, waar moet ik naar kijken, hoeveel olie moet er in en hoe vast moet een bout. Als je deze informatie hebt, kan je al gauw zelf een onderdeel vervangen of een kleine onderhoudsbeurt geven mits je alle nodige gereedschap hebt: momentsleutel, doppenset, schroevendraaiers en begrijpt hoe een momentsleutel werkt. Je komt hier al een heel eind mee!

Zoek via google op: Merk motor – Type motor – Bouwjaar – ABS optioneel

Dus: Suzuki SV650s 2006 service manual of repair manual pdf

Dus: Harley Davidson FLHTCUI 2005 service manual pdf

Er zijn vaak forums waar de onderhoudsboeken gratis worden gedeeld.

Idee om iets relatief simpels te proberen?

Haal je zadel er eens af van de week. Kijk bij je accu, je relais, je knipperlicht relais, je starter, de nuldraad, haal een stekker los? “Oh zo zit dat in elkaar. Joh, dit is simpel!”

En nu je er toch bij bent…maak de componenten meteen schoon met wat contact reiniger 😊! Pak een schuurpapier voor je accupolen en + / – draad bij oxidatie. Zet het vervolgens weer terug in elkaar. Het is namelijk niks meer dan een bout, moer en een kapje. Het wijst zich grotendeels van zelf. Vast = Vast – Het is niet nodig om iets wat vast zit nog eens drie extra wentelingen te geven! Het is verstandig om elk losgehaalde bout en moer te voorzien van een laagje  ceramic grease, zodat je de bout in de toekomst nog makkelijker los kan krijgen. Uiteraard verkrijgbaar via onze motorshop, klik hier.

Vraag eventueel een vriend of vriendin die meer weet dan jou om mee te sleutelen. Hartstikke gezellig!

 

 

 

 

 

 

BEDRIJF & CONTACT

Motomeuk.nl | Motorshop
KVK: 81965028 BTW-ID: NL003629785B56 https://www.facebook.com/MotoMeuk/ info@motomeuk.nl